Εκπομπές ΑΝΤ1

…από το 1991 μέχρι το 1998,

“Η εκτίμηση που μου έδειχναν στον σταθμό ήταν κολακευτική. Τα χρήματα και οι όροι πρόσληψής μου, εξαιρετικοί. Η αίσθηση όμως του κινδύνου, που με περιέβαλε, ήταν έντονη!!!  Ξεκινώντας από τα σκηνικά του «Πρωινού καφέ» (είχα άλλωστε σαφή γνώση του αντικειμένου) γέμισε η ζωή μου, ΑΝΤ1. Άφησα λοιπόν στην άκρη τις όποιες ενδόμυχες αντιρρήσεις και άρχισε η μακριά και ιδιαίτερα δημιουργική συνεργασία μας. (…) Ήταν τόσες πολλές οι σκηνογραφίες και οι μελέτες που έκανα τότε. Χάνω πραγματικά τον λογαριασμό. Όλες οι δημοσιογραφικές εκπομπές, τα Νέα του ΑΝΤ1, εκπομπές με ρεπορτάζ, «ΟΧΙ τα Νέα του ΑΝΤ1», «Επάγγελμα ρεπόρτερ», «Super Bingo», «Η ώρα της αλήθειας», «Καλημέρα Ελλάδα», «Σημεία των καιρών», «Κόκκινη κάρτα», «Απόψε με τον Τέρενς», «Αυτά και άλλα».

Οι συνεργασίες με όλους τους σημαίνοντες δημοσιογράφους της εποχής, μου δώσανε την χαρά και την τιμή να γνωρίσω και να γίνω φίλος με τους Γιώργο Παπαδάκη, Σεμίνα Διγενή, Μαλβίνα Κάραλη, Πάνο Παναγιωτόπουλο, Νατάσα Ράγιου, Μίλτο Μακρίδη, Πέτρο Κωστόπουλο, Γιάννη Κακουλίδη, Τέρενς Κουίκ, Νίκο Μαστοράκη, Νανά Δούκα-Παλετσάκη, Πόπη Χατζηδημητρίου, Μάρω Λεονάρδου, Λιάνα Κανέλλη, Έλλη Στάη, Τατιάνα Στεφανίδου, Ελένη Μενεγάκη και την Ρούλα Κορομηλά. Επίσης πολλοί και αξιόλογοι οι σκηνοθέτες, που συνεργάστηκα μαζί τους. Ο Μεγακλής Βιντιάδης, ο Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος, ο Γιάννης Ντόνας, ο Γιώργος Νταούλης, ο Σταύρος Ζερβάκης και άλλοι…”

(απόσπασμα από το βιβλίο μου “Φωτίζοντας τη διαδρομή μου”)

Τρία σκηνικά για τις εκπομπές του Γιώργου Παπαδάκη.

Δύο σκηνικά για τις εκπομπές της Μαλβίνας Κάραλη

“(…) Και αρχίζω με τον «Πρωινό Καφέ». Είναι το πρώτο σκηνικό για πρωινή εκπομπή, που έγινε στα πλαίσια της ανανεωμένης τηλεόρασης. Το πρώτο σκηνικό με τόση έκταση (έπιανε ένα ολόκληρο πλατό) και με τους χώρους του μοιρασμένους σε λειτουργικές γωνιές. Σήμερα έπειτα από 25 χρόνια, ακολουθούν τόσο την δομή του, όσο και την αισθητική του.”

(απόσπασμα από το βιβλίο μου “Φωτίζοντας τη διαδρομή μου”)

“(…) «Ελλάς το μεγαλείο σου», ξεκίνησε δοκιμαστικά στον ΑΝΤ1 με συντονιστή τον πολύ άξιο δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη. Από τότε γίναμε φίλοι. Η εκπομπή διάσημη μέχρι σήμερα έκανε πάταγο. Είχε να πει πολλά και ήταν η απαρχή μιας καινούργιας περιόδου. Ότι έπρεπε, για να τονωθεί το ηθικό μου και ν’ αρχίσω καινούργια πράγματα, με καινούργιες ιδέες. Ν’ ανοίξουν καινούργιοι ορίζοντες… Το σκηνικό έδινε λίγο ως πολύ την ειρωνική διάθεση του τίτλου, που υπογραμμίζονταν και από την ιδέα μου να χρησιμοποιήσω κομμένες μπανιέρες με μαξιλάρια για καναπέδες. Έπειτα από αρκετό καιρό που προβάλλετο η εκπομπή κι’ ενώ είχε συζητηθεί η έξυπνη ιδέα των μπανιέρων, περίμεναν στην εκπομπή την εμφάνιση του Μιλτιάδη Έβερτ. Δεν ξέρω πως, αλλά κάποιος ανέφερε, θετικά βέβαια, την ιδέα των μπανιέρων στην «ηγεσία» του σταθμού. «Πανικός στο ίσωμα» τους έπιασε ταραχή. Πως θα ήταν δυνατόν ο πρόεδρος να καθίσει σε μπανιέρες; Είναι σίγουρο βέβαια ότι ο Έβερτ θα διασκέδαζε. Ο υπερβάλλων ζήλος όμως αντικατέστησε τις μπανιέρες με καναπέδες, παρά στις σθεναρές αντιρρήσεις μου. Αντιμετώπισα με χιούμορ και ανωτερότητα την κατάσταση. Ήταν η πρώτη συνεργασία μου με τον ΑΝΤ1.”

(απόσπασμα από το βιβλίο μου “Φωτίζοντας τη Διαδρομή μου”)

Η μακέτα για το Talk Show του Πέτρου Κωστόπουλου, που σχεδίασα όταν είχε πρωτοσκεφτεί την ιδεά το 1995. Δεν πραγματοποιήθηκε όμως. Δυο δεκαετίες αργότερα το show είδε τα φώτα της τηλεόρασης με διαφορετικό σκηνικό.

“(…) Ήταν η εποχή των ζυμώσεων στην ιδιωτική τηλεόραση. Έψαχναν για ιδέες εκπομπών, συνεργασίες, και πεπειραμένα στελέχη. Είχαν ξεκινήσει τις βολιδοσκοπήσεις μαζί μου, ώστε να αναλάβω την καλλιτεχνική διεύθυνση του σταθμού.

Σαν γενική δοκιμή της συνεργασίας μας, μου ανέθεσαν την εικαστική επιμέλεια και τον σχεδιασμό των χώρων, στο μεγάλο πάρτυ – show του ΑΝΤ1. Η μεγάλη αυτή εκδήλωση, γνωριμίας θα έλεγα, του σταθμού, θα πραγματοποιείτο στους απλωμένους χώρους εκδηλώσεων του ξενοδοχείου INTERCONTINENTAL, στην λεωφόρο Συγγρού.

«Rock and Roll Party» ήταν ο τίτλος και επρόκειτο για μια «νοσταλγία των ‘60». Εκεί έγινε η γνωριμία μου με τον Νίκο Μαστοράκη, που ήταν τότε επικεφαλής του show και ο «εξ απορρήτων» του Μίνωα Κυριακού.

Το εγχείρημα στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Από τους «Platers», τον «Dion» και τους «Mamas and Papas» μέχρι τον Sergio Endrigo, τον «Dary Jones», τους «Paul Revere and the Raiders», τις «Serells» και τους Bill Haley’s Comets και με Guest star τον Neil Sedaca εμφανίστηκαν όλοι με την μουσική, τα χορευτικά και τις παρλάτες, στις δυο νέες θεατρικές σκηνές, που δημιούργησα στους χώρους. Ίσως το μεγαλύτερο διεθνές show που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Οι καλεσμένοι (όλη η αφρόκρεμα της Αθήνας) έμειναν ευχαριστημένοι. Το επικοινωνιακό παιχνίδι του ΑΝΤ1, είχε πετύχει!”

(απόσπασμα από το βιβλίο μου “Φωτίζοντας τη Διαδρομή μου”)

Ξεχωριστό κεφάλαιο στην Τηλεοπτική μου καριέρα ήταν ο ΑΝΤ1 Κύπρου. Ο Κυριακού με «έχρισε» κι’ εκεί καλλιτεχνικό Διευθυντή. Ακολουθούν σκηνικά από τρείς ενημερωτικές εκπομπές για τον ΑΝΤ1 Κύπρου.

Δύο από τα πολλά περίπτερα. Οι μακέτες και η πραγματοποιήση.

  • Share:
Η σειρά περιλαμβάνει περισσότερα έργα από αυτά που βλέπετε, αλλά για τα περισσότερα δεν υπάρχουν διαθέσιμες φωτογραφίες, διότι έχουν πωληθεί.
Contact

Επικοινωνήστε μαζί μου!

Θα χαρώ πολύ να επικοινωνήσετε μαζί μου και να μοιραστείτε τις σκέψεις σας για τα έργα μου!

Προσεχώς!

Μείνετε συντονισμένοι και σύντομα θα ενημερωθείτε για τη νέα μου εικαστική έκθεση με τίτλο “Εσπερινά”!

Φωτίζοντας τη διαδρομή μου...

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες, στην Εικαστική μου Αυτοβιογραφία που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παρισιάνου Α.Ε. με τίτλο “Φωτίζοντας τη Διαδρομή μου”.

+30 6974 127 977

Contact