Διαδρομή 1 & 2

35 Χρόνια Ζωγραφική - Γλυπτική

Η σύλληψη…

Η σκηνογραφική μου συνείδηση με στοίχειωσε στη ζωγραφική μου απόδοση.

Κατ’ εξοχήν τρισδιάστατη τέχνη η σκηνογραφία στηρίζεται κυρίως στην ιδέα του ανάγλυφου, του τρισδιάστατου της ψευδαίσθησης του βάθους, που μπορεί να δημιουργεί μόνο η γλυπτική.

Έχοντας πάρει από τα σχολεία μου τις γνώσεις της γλυπτικής και της ζωγραφικής ταυτόχρονα, δεν μπόρεσα να αποφύγω τα πειράματα της δημιουργίας «ανάγλυφης ζωγραφικής», όπως την χαρακτήρισε η Αθηνά Σχινά.

Η δημιουργία…

Βάλθηκα να δημιουργώ πίνακες μεγάλων διαστάσεων με ανθρωποκεντρικά θέματα που εξήχαν δραματικά τα μέλη από τις φιγούρες. Τα θέματα μου ζοφερά, το αποτέλεσμα προφητικό και το κοινό σ ‘ένα «νιρβάνα» εθελοτυφλισμού σοκαρίστηκε.

Εκεί γύρω στο 1998 δεν ήθελε να δει αυτό που έρχονταν. Ήταν στη διάθεση της μεγαλοπρέπειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο «Δισκοβόλος» μου όμως κρατούσε μία τρύπα αντί για δίσκο, ενώ στα «Δεσμά», τα κάγκελα της φυλακής διαπερνούν το ανάγλυφο κορμί…

Η συνέχεια…

Κι ενώ ξεκίνησα στα τέλη της δεκαετίας του 1990 με την «Διαδρομή 1» συνέχισα, αφού παρεμβλήθηκαν άλλες ζωγραφικές επιδόσεις ή εμπνεύσεις. Αρκετά χρόνια αργότερα συμπλήρωσα την σειρά με την «Διαδρομή 2».

Εκτυπωμένες Συνθέσεις…

Εκτυπωμένες και Επιζωγραφισμένες Συνθέσεις εμπνευσμένες από τη Διαδρομή 1 & 2. Ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφικές συνθέσεις των έργων.

  • Share:
Η σειρά περιλαμβάνει περισσότερα έργα από αυτά που βλέπετε, αλλά για τα περισσότερα δεν υπάρχουν διαθέσιμες φωτογραφίες, διότι έχουν πωληθεί.
Contact

Επικοινωνήστε μαζί μου!

Θα χαρώ πολύ να επικοινωνήσετε μαζί μου και να μοιραστείτε τις σκέψεις σας για τα έργα μου!

Προσεχώς!

Μείνετε συντονισμένοι και σύντομα θα ενημερωθείτε για τη νέα μου εικαστική έκθεση με τίτλο “Εσπερινά”!

Φωτίζοντας τη διαδρομή μου...

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες, στην Εικαστική μου Αυτοβιογραφία που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παρισιάνου Α.Ε. με τίτλο “Φωτίζοντας τη Διαδρομή μου”.

+30 6974 127 977

Contact