Θεοδόσης Δαυλός.

Ζω στο σήμερα και όλες οι εκφάνσεις της καθημερινότητας μου αποτελούν γεγονότα τα οποία μυθοποιημένα, δυνητικά, μετασχηματίζονται σε δημιουργική Τέχνη.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο “Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο – Σχολή Δοξιάδή” και  τις συνέχισε αμέσως μετά στη Σχολή Καλών Τεχνών της Ρώμης (Accademia di Belle Arti di Roma) απ’ όπου και αποφοίτησε αριστούχος παίρνοντας βραβείο από το Ιταλικό κράτος.

Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα κινηματογράφου στο Πειραματικό Κέντρο Κινηματογραφίας της Cinecita (Centro Sperimentale di Cinematografia) και στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Ρώμης (Universita Catolica Pro Deo), όπου συμπλήρωσε κύκλο μαθημάτων σκηνοθεσίας. Στην Ιταλία δάσκαλοι του ήταν ο Pepino Picollo, ο V. Vergoz και ο Virgilio Guzzi. Στην Ελλάδα οι δάσκαλοι του ήταν ο Σπύρος Βασιλείου, ο Γιάννης Μόραλης, ο Δημήτρης Μυταράς, ο Ορέστης Κανέλλης, ο Παναγιώτης Γράβαλος και άλλοι.

Από το 1970 αρχίζει η προσφορά του στο χώρο του θεάματος.

Στο θέατρο ανεβάζει, ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος, πάνω από 100 θεατρικά έργα.

Στην τηλεόραση, Κρατική και Ιδιωτική, φιλοτεχνεί σκηνικά και κουστούμια, ενώ από το 1991-1995 αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του ΑΝΤ1.

Στον κινηματογράφο, ως καλλιτεχνικός διευθυντής, ασχολείται τόσο με διεθνείς συνεργασίες , με την Columbia και την Paramount, όσο και με την εγχώρια παραγωγή, ενώ ταυτόχρονα διδάσκει Ιστορία της Τέχνης, Σχέδιο, Σκηνογραφία και Ενδυματολογία.

Η ζωγραφική αποτελεί καθοριστικό μέσον έκφρασης για τον Θεοδόση Δαυλό τα τελευταία 35 χρόνια παράλληλα με την σπουδαία επαγγελματική του καριέρα. Ο καταξιωμένος εικαστικός δημιουργός μετά την πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο “ΔΙΑΔΡΟΜΗ” υπο την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, προχώρησε στη “ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΙΙ” στην Down Town Art Gallery στο Κολωνάκι, έχοντας στη συνέχεια ετήσιες προσωπικές παρουσιάσεις επί τρία συναπτά έτη στην Πινακοθήκη της Μυκόνου αλλά και η μεγάλη ατομική έκθεση στο Ηράκλειο της Κρήτης με τίτλο “ΘΑΛΑΣΣΕΣ” στο πλαίσιο του εικαστικού θεσμού SUMMER TIME.

Ακολουθούν οι εκθέσεις  με τίτλο “Οι φίλοι μου” και “ANTHI” στην ZEUS – Art Space Μυκόνου, αλλά και εκθέσεις σε κεντρική γκαλερί της Αθήνας.

Το 2012 παρουσίασε την νέα φωτεινή ανάγλυφη δουλειά του στην ZEUS – Art Space Μυκόνου με τίτλο «Free Wheel» και θέμα τους “Δικυκλιστές”.

Παράλληλα με τις ατομικές εκθέσεις , ο καλλιτέχνης έχει έντονη παρουσία σε πολλές ομαδικές διοργανώσεις από σπουδαίους μορφωτικούς και πολιτιστικούς φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του καλλιτέχνη κοσμούν ιδιωτικές συλλογές, ιδρύματα και δημόσιους χώρους διεθνώς.
Διακεκριμένοι δημοσιογράφοι, τεχνοκριτικοί και ιστορικοί τέχνης έχουν αναφερθεί με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για την προσωπικότητα και το έργο του καλλιτέχνη μέσα από τις σελίδες που υπογράφουν σε έγκριτες εφημερίδες, τα άρθρα τους στο διαδίκτυο και τις τηλεοπτικές εκπομπές τους.

Θεοδόσης Δαυλός, “Φωτίζοντας τη Διαδρομή μου”. Εικαστική Αυτοβιογραφία.

Εκδόσεις Παρισιάνου Α.Ε.

Follow on:

Contact

Επικοινωνήστε μαζί μου!

Θα χαρώ πολύ να επικοινωνήσετε μαζί μου και να μοιραστείτε τις σκέψεις σας για τα έργα μου!

Προσεχώς!

Μείνετε συντονισμένοι και σύντομα θα ενημερωθείτε για τη νέα μου εικαστική έκθεση με τίτλο “Εσπερινά”!

Φωτίζοντας τη διαδρομή μου...

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες, στην Εικαστική μου Αυτοβιογραφία που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παρισιάνου Α.Ε. με τίτλο “Φωτίζοντας τη Διαδρομή μου”.

+30 6974 127 977

Contact